Alter eco

Fairtrade chocolade ook bij jou in de supermarkt

Alter Eco wordt geboren in het hoofd van Tristan Lecomte in het jaar 1998 na een ontmoeting met kleine producenten aan het einde van de wereld. Lecomte besefte dat hun coöperaties voor een eerlijke handel, meer afzetmogelijkheden hebben. Zijn droom was om werk te geven aan mensen in de re-integratie. Zijn droom werd al snel werkelijkheid dankzij een klein, knus winkeltjes die gespecialiseerd is in Fairtrade producten. Helaas liep het anders dan gehoopt en was er veel inzet maar weinig verkoop.

Alter Eco is het eerste Fairtrade merk wat bewust kiest voor massadistributie. Zij verkopen hun producten in supermarkten waar de volumes het grootst zijn. Zo hebben zij meer zekerheid gekregen in hun inkomen waardoor zij ook de boeren kunnen blijven steunen.

In 2016 is Alter Eco gegroeid tot een volwaardige organisatie. Zij zijn in al meer dan 19 landen actief, met 3700 families van kleine producenten in de biologische landbouw, werkzaam in 26 coöperaties. Iedereen die verbonden is met Alter Eco staat en streeft naar een eerlijke, duurzame handel. Alter Eco is meer dan een merk geworden. Zij bieden hulp aan families, bieden eerlijke prijzen aan en staan voor biologische producten.

Hoe hebben we alter eco geholpen?

Alter Eco wilde graag een natuurlijke, biologische uitstraling op hun website. Met mooie vormgeving, warme aarde tinten en fijnen textuur hebben wij dit voor Alter Eco gecreëerd. Omdat Alter Eco Fairtrade chocolade verkoopt hebben wij kleuren gekozen die goed bij de chocolade past maar ook dat het goed bij de natuur past.

Alter Eco vond het belangrijk om veel afbeeldingen te laten zien. Van de producten maar ook van de mensen met wie zij samenwerken. Daarom hebben wij op de website veel ruimte gecreëerd voor het plaatsten van afbeeldingen op de website. Om het meer speels te maken hebben wij bij een aantal afbeeldingen een waterverf effect gemaakt om zo meer aandacht aan de afbeeldingen te geven.

Alter eco mobiele website

Bekijk de website

Bekijk de live versie van de website door op de knop hieronder te klikken.