Studio Homebase

Wat is Studio Homebase?

Studio Homebase is een dansschool gevestigd in Amsterdam Noord. Hier krijgen kinderen les van professionele dansdocenten. Studio Homebase wilt vooral een fijne sfeer creëren voor de kinderen, waarbij het draait om plezier hebben in plaats van de beste worden. Studio Homebase vind het belangrijk dat de kinderen klaar gestoomd worden voor de maatschappij. Dit doen zij met veel positiviteit. Zo leren de kinderen elkaar respecteren en bouwen zij zelfvertrouwen op.

Bij Studio Homebase zitten er nu 6 dansdocenten met ieder zijn eigen specialiteit. Van hip-hop tot musical, bijna elke dansstijl word daar wel gedanst maar hun voorkeur gaat toch wel echt naar hip-hop. In die stijl worden er ook danswedstrijden georganiseerd en gehouden. Hier komt natuurlijk vele repetities bij kijken, maar uiteindelijk draait het allemaal om de plezier.

wat was de wens van de klant?

Studio Homebase wilde geen grote website met veel pagina’s. Het moest makkelijk te onderhouden zijn en zonder al te veel poespas. Zij zijn al zo druk bezig met hun dansschool dus een grote website onderhouden zat er bij hen er niet in. Zij zijn niet de eerste klanten die zo denken over hun website en dit begrijpen wij bij De Onliners maar al te goed. Gelukkig werken wij met Elementor, wat al heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te onderhouden is. Maar als een klant aankomt met deze wens zorgen wij er ook voor dat in het design de website goed en makkelijk te onderhouden is.

Een onepager

Een onepager is een website die eigenlijk bestaat uit maar 1 pagina. Je hebt wel een navigatie die navigeert naar de locatie op de pagina. Verder kan je ook er gewoon doorheen scrollen. Een onepager is ideaal als je een kleine website wilt. Heb jij geen behoefde aan een grote website, veel pagina’s of bang bent dat de pagina’s snel leeg voelen? Dan is een onepager perfect! Op een onepager hoef je veel teksten en afbeeldingen kwijt, je houd het vooral simpel en duidelijk. De content voelt als een geheel terwijl elk onderdeel wel zijn eigen sectie heeft. Dit leest voor de bezoeker heel fijn omdat diegene niet elke keer naar een andere pagina hoeft. Dankzij de navigatie voelt een onepager wel altijd als een volledige website.

Zo een soort onepager hebben wij gemaakt voor Studio Homebase. Hierin hadden zij ruimte om iets over zichzelf te vertellen, een kalender te laten zien met danslessen en contact informatie. Dit werkt voor hun ideaal.

Bij een stoere dansschool hoort een stoere stijl

Als je op de website komt van Studio Homebase valt het gelijk op dat de website een stoere stijl heeft. Je ziet er ruwe randen, graffiti teksten en donkere kleuren. Je merkt gelijk op dat je op deze dansschool geen ballet zal leren en dat is met deze stijl ook de bedoeling. Het past bij hip-hop en bij de dansschool waardoor de website gelijk een visitekaartje wordt van Studio Homebase.

Alles in een overzicht

Als dansschool heb je natuurlijk te maken met schema’s, tijden en danslessen. Om dit overzichtelijk te houden voor de ouders en de kinderen hebben wij gebruik gemaakt van een kalender. Studio Homebase kan elke maand, kwartaal of half jaar (wat je zelf het fijnst vind werken) de kalender voor de komende tijd vullen met lessen en tijden. Ideaal om te checken of je een keer niet naar de les kan. Voor nieuwe mensen is dit ook heel fijn. Zij kunnen zonder contact op te nemen checken of de dagen/tijden voor hun uitkomen en of er een keertje ruimte is voor een proefles. Met een kalender weten mensen wat ze te wachten staat, waardoor de website en het bedrijf gelijk een stuk gebruiksvriendelijker en toegankelijker word.

Het resultaat

Deze website bekijken? Klik dan op de knop hieronder

Homebase hip hop website voorbeeld