Summer Of

Wat is Summer Of?

Summer Off is een project van Tour and Taxis. Tour and Taxis is een buurt in Brussel met veel bijzondere geschiedenis van de industriële geschiedenis van België. De buurt was eerst een industrieel terrein rond een goederenstation en een opslagplaats. Later werd het station gesloten en het pakhuis gerestaureerd. Nu word het terrein her ontwikkeld voor evenementen, bedrijven en woningen.

De buurt Tour and Taxis wordt steeds populairder en leuker. Er vinden steeds meer evenementen plaats, kunst tentoonstellingen en voorstellingen. Er is voor iedereen iets leuks te beleven, zowel jong als oud. Door de geschiedenis heeft Tour and Taxis echt zijn charme gekregen. De oude pakhuizen gemixt met de kunst die daar plaats vind beleef je een hele unieke ervaring. Naast alle evenementen kan je in Tour and Taxis ook heerlijk eten. Van kleine restaurantjes tot gezellige foodtrucks deze lekkere plekjes dragen bij aan de gezellige sfeer van de buurt.

wat was de wens van de klant?

Nu er steeds meer evenementen plaats vinden in de buurt wilde de buurt graag een website voor alles wat je rondom Tour and taxis kan doen. Zo wilde ze meer toeristen en locals naar de buurt trekken om te genieten van alle leuke dingen daar. De huisstijl en sfeer van Summer Of is heel speels, vrolijk en creatief. De elementen hiervan hebben we terug laten komen in het design van de website. Met kleuren en vormen hebben wij een vrolijke en creatieve sfeer neergezet die past bij Summer Of. Op de website hebben wij ook veel ruimte overgelaten voor sfeerbeelden. Foto’s zeggen zo veel meer dan tekst en van de foto’s van Summer Of krijg je gelijk zin om daar heen te gaan!

Voordat we begonnen bij het bouwen van de website hebben wij voor Summer Of een ontwerp gemaakt. De wireframes hebben we ook gelijk klikbaar gemaakt zodat de klant een goed beeld kreeg van hoe de website er uiteindelijk uit komt te zien. Nadat de klant helemaal tevreden was met het ontwerp zijn we begonnen met het daadwerkelijk maken van de website. In sommige gevallen is het voor het project beter om eerst een klikbaar prototype te ontwerpen voordat wij beginnen met het bouwen van de website. Bij complexere designs of als klanten niet zo goed weten hoe ze het willen is een klikbaar prototype een fijn hulpmiddel om de look en feel van de website met elkaar af te stemmen.

Omdat het ontwerp speels en creatief is, was het een uitdaging om de website responsive te maken. Omdat we van te voren een prototype hadden gemaakt konden we dit een stuk beter inschatten en over nadenken. Het responsive maken van de website was tijdens het bouwen geen probleem meer.

Bij veel evenementen heb je natuurlijk wel een kalender nodig om overzicht te geven aan de bezoekers. Dit hebben wij op een hele leuke manier op de website gezet. Je moet namelijk een zin aanvullen met een interesse, datum en tijd waardoor de zo gevormd word aan de hand van jouw keuzes. Bijvoorbeeld “ Looking for {art} this {30/09} and {all day}”. Dit maakt het filteren heel leuk om in te vullen! Natuurlijk kan je ook rustig door de hele lijst van evenementen heen kijken en hebben we ook een overzicht gemaakt van de line up. Dus hoe je ook wilt zoeken naar de leukste evenementen je kan het allemaal vinden op de website.

Een ander onderdeel wat Summer Of uniek maakt is de interactieve kaart. Je kan op bepaalde punten op de kaart met je muis erover heen om meer informatie erover te zien. Dit geeft een hele leuke toevoeging aan de ervaring van de website.

Het resultaat

Deze website bekijken? Klik dan op de knop hieronder

Summer of tour & taxis mobiele website op iphone