Snip Art

Wat is Snip Art?

Snip Art is een artiesten naam van Robbin, een getalenteerde Nederlandse tattoo artist. Als je naar zijn werk kijkt zie je gelijk dat hij bijna alles kan. Van gedetailleerde dot work tot personen en gezichten, Robbin kan het allemaal. Zijn passie gaat naar games, si-fi en andere nerdy dingen. Deze elementen zie je ook weer terug in zijn werk en zijn cliënten. Als hij aan het werk gaat zorgt Robbin er eerst voor dat de compositie van een tattoo goed staat. Vanuit daar werkt hij de details uit. Hij houd er van om iedere client een unieke tattoo te geven, daarom vind hij het heel fijn als cliënten met unieke ideeën komen of dat hij zelf zijn creativiteit erin kwijt kan.

Robbin werkt bij de tattoo shop Le Nou Tattoo. Dit is een kleine shop in het centrum van Purmerend. Le Nou Tattoo is opgericht door Manon en Appie. Zij vonden dat het stigma van een tattoo shop anders moest. Bij een tattoo shop denk je al snel aan een ruige omgeving met ruige tattoo artists en dat kon anders vonden zij. Bij Le Nou Tattoo hebben zij een hele relaxte, gezellige sfeer gecreëerd. Het team bestaat uit hele vriendelijke tattoo artists en het stigma van een tattoo shop is bij Le Nou Tattoo helemaal niet meer terug te vinden.

Naast dat Robbin bij Le Nou Tattoo werkt, werkt hij ook bij andere tattoo shops als Guest artist. De tattoo shop, locatie en datum variëren steeds. Ook hier hebben wij op de website mee rekening gehouden voor hem en zijn toekomstige cliënten.

wat was de wens van de klant?

Robbin wilde een website voor zijn designs en tattoo’s. Het moest een portfolio worden van zijn werk waar je ook gelijk een afspraak kan inplannen als je geïnteresseerd bent. Dit hebben wij bij De Onliners voor hem gemaakt.

In het design hebben wij gewerkt met elementen die passen bij Robbin en zijn tattoo’s. Zo hebben bij bijvoorbeeld een pixel font gekozen. Dit benadrukt zijn liefde voor games, wat je ook weer terug ziet in zijn tattoo’s. De kleuren van de website zijn zelf donker met een detail van roze. Roze valt goed op, wat belangrijk is voor de conversie van een website. Ook is het contrast met de foto’s en het achtergrond ook goed te zien. Dankzij een donker grijze achtergrond komen de foto’s er gelijk een stuk beter uit te zien. Dit is wat wel belangrijk is voor een portfolio website.

Robbin wilde niet per se een traditionele website met een standaard design. Het moest speels worden, wat erg bij hem past. Voor een speels effect hebben wij gewerkt met blokken die over elkaar heen lopen, of net schuin onder elkaar staan. Door componenten te overlappen of juist niet recht uit te lijnen creëer je zo meer speelsheid in het design. Daarnaast doen kleuren en lettertypes ook veel met de speelsheid van je design.

Naast design hebben wij ook nagedacht over de functionaliteiten van de website. Je kan namelijk als bezoeker heel gemakkelijk een afspraak inplannen. Dankzij een gebruiksvriendelijk contact formulier kan je jouw gegevens invullen en opsturen.

Verder hebben we op de Guest spot pagina gewerkt met een timer. Robbin kan makkelijk met elementor aangeven wanneer en waar hij een afspraak heeft. Vervolgens geeft hij een datum op en de tijd word voor hem berekend. Dit geeft een heel leuk, uniek effect.

Het resultaat

Deze website bekijken? Klik dan op de knop hieronder

Snip art mobiele website mockup op iphone