Vaart Software

Toen Jorrit de eigenaar van Vaart Software bij ons kwam met zijn project waren wij enorm enthousiast. Vaart Software brengt technologie en data samen met de natuur. Jorrit ontwikkeld software en systemen om data te verzamelen van natuurlandschappen. Hun doel daarmee is de kennis van natuur en de leefomgeving te vergroten. 

Door middel van beeldherkenning en AI hebben ze er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het aantal en type vissen in bepaalde gebieden beter gemonitord kan worden.

Waar hebben wij mee geholpen.

Een website ontwerp voor data freaks

Deze website is opgeleverd met een ontwerptraject dat hieraan vooraf ging. We hebben verschillende styletiles gemaakt waar Vaart uit kon kiezen. De wens was om een minder standaard website te krijgen met een goede informatie architectuur.

Uiteindelijk hebben we een stijl ontworpen met elementen uit vakbladen en lithografische afbeeldingen van vissen en insecten. Dit sloot goed aan op de het imago dat Vaart wilde uitdragen. Het is uiteindelijk een moderne website geworden met hints naar de natuur en oude wetenschap.

Zelf je website bijhouden

Als software specialisten kon Vaart ook zelf de website bouwen, alleen kan het vaak lastig zijn om voor jezelf de juiste snaar te raken. Een vereiste was dus ook dat Vaart Software zelf dingen moesten kunnen aanpassen. Met Elementor is het super eenvoudig om dit te doen. De website is ook sinds oplevering behoorlijk veranderd, om de veranderende behoefte van Vaart bij te houden.

Veel aanpassingen in zowel de informatie architectuur als de layout zijn door Vaart zelf gedaan. Iets wat met een technische achtergrond vrij eenvoudig is om op te pakken.

Vaart Software mobiele website op iphone

Het resultaat

Benieuwd hoe de website er nu uit ziet of met welke projecten Vaart bezig is? Neem een kijkje op hun site.