Chocolaterie Smidt

Wat is Chocolaterie Smidt?

Chocolaterie Smidt is een heerlijk bonbons winkeltje op het prachtige Texel in het centrum van het pittoreske Den Burg, aan de Waalderstraat, waar de familie Smidt al bedrijven heeft sinds 1906.

Chocolaterie Smidt maakt en verkoopt verschillende smaken bonbons. Hun bonbons is gemaakt van echte schapenmelk, dat maakt hen de enige in Nederland die bonbons verkoop van schapenmelk. Door gebruik te maken van schapenmelk wordt de bonbons romiger en smaakvoller en dus alleen maar lekkerder.

Chocolaterie Smidt vind het belangrijk om gebruik te maken van duurzame chocolade waarbij de cacao boeren er ook eerlijk aan verdienen. Daarom gebruiken zij de Belgische chocolade van Callebaut. Ook werkt Chocolaterie Smidt samen met de Cocoa Horizons Foundation. Cocoa Horizons Foundation steunt de cacao boeren en de gemeenschap met trainingen en helpen zij bij de ontwikkeling van onder andere vrouwen en jonge boeren. Zo zorgen zij er voor dat boeren beter leren over de cacao en hoe zij daarmee financieel onafhankelijk kunnen worden.

wat was de wens van de klant?

Sinds corona merkte Chocolaterie Smidt dat klanten niet meer naar hun winkel konden, of dat het op afspraak moest. Zij wilde voor de klanten daar iets voor betekenen en online zichtbaar worden met hun unieke bonbons. Omdat je werkt met bonbons is het verzenden daarvan niet ideaal. Daarom wilde Chocolaterie Smidt wel een webshop maar waarbij de klanten hun bestellingen kunnen ophalen in de winkel.


Als oplossing hebben wij gebruik gemaakt van een webshop, WooCommerce, in combinatie met een bestellijst. Dit is een andere manier van het gebruik maken van een webshop en maakt het iets complexer bij het maken van de website. Wij hebben ervoor gezorgd dat klanten nu een bestelling kunnen plaatsten via de website, die zij in de winkel kunnen ophalen en betalen.


De warmte en gezelligheid van de winkel wilde Chocolaterie Smidt in de website terug laten komen. Daarom is de look en feel van de website gevuld met warme chocolade tinten en grote foto’s van heerlijke bonbons. Voor de kleuren hebben wij gekozen voor lichte crème kleuren met als detail kleur warm rood. De kleuren zijn licht maar warm en gezellig. Deze kleuren passen goed bij de bonbons en bij de winkel. Wij vinden het altijd belangrijk dat kleuren, maar ook andere details op de website het bedrijf reflecteren zodat de website een mooi visite kaartje is.


Chocolaterie Smidt maakt prachtige bonbons die best met trots op de website getoond mogen worden. Daar hebben wij tijdens het ontwerpen ook rekening mee gehouden door tussen de teksten ruimte te houden voor foto’s en gebruik te maken van dividers met foto’s.


Voor deze website hebben wij niet alleen nagedacht over de foto’s en kleuren maar ook over de lettertypes. De lettertypes komen terug in het logo en dragen bij aan de look en feel. Het geeft meer detail en voelt gelijk als een geheel. Lettertypes op een website worden vaak onderschat maar kan veel bijdragen aan de stijl van de website. Wij denken bij het ontwerpen daar altijd goed over na als de klant het zelf lastig vind.

Chocolaterie smidt texel mobiele website op iphone

Het resultaat

Ben je benieuwd hoe de rest van de website eruit ziet? Klik op de knop hieronder om de website te bekijken.